Ruşii plãtesc o mie de dolari pentru o petrecere înainte de Apocalipsã

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit mişcării New Age, Apocalipsa ar putea veni vineri
Potrivit mişcării New Age, Apocalipsa ar putea veni vineri

Un buncãr din epoca Rãzboiului Rece destinat sã îi salveze pe liderii sovietici de un atac nuclear va organiza o petrecere de 24 de ore pentru ruşii dispuşi sã plãteascã 1.000 de dolari pentru un bilet şi sã scape de Apocalipsã care, potrivit mişcãrii New Age, ar putea veni vineri, relateazã agenţia Reuters.

Buncãrul, în prezent o atracţie turisticã plinã de lumini de alarmã roşii, este situat la 56 de metri sub pãmânt, în plin centrul Moscovei, în apropierea Kremlinului şi poate primi pânã la 300 de persoane.

“Mulţi oameni s-ar simţi mult mai liniştiţi dacã ar putea petrece aceastã zi criticã bucurându-se de maximum de confort şi siguranţã”, a afirmat Aleksei Pavlovski, un ghid turistic la buncãr, adãugând cã petrecerea, ce a trezit un mare interes, va începe la miezul nopţii pe 20 decembrie.

Pavlovski a adãugat cã ideea de a organiza o petrecere în buncãr, care a servit ca muzeu din anul 2006, a venit de la vizitatorii dornici sã marcheze sfârşitul unei ere în calendarul mayaş înainte de rãsãritul zilei de 21 decembrie, un eveniment interpretat de unele grupuri ca fiind sfârşitul lumii.

“Noi nu avem control asupra unor lucruri cum ar fi sfârşitul lumii. Dar suntem pregãtiţi pentru tot restul”, a mai spus el.

“Va fi o camerã pentru copii cu desene animate, pentru adulţi vor fi filme, discuţii dedicate sfârşitului lumii şi tururi ale muzeului. Vor fi difuzate în direct imagini de la alte buncãre din alte ţãri”.

La intrarea în buncãrul construit în 1956, vizitatorii vor coborî cu liftul 18 etaje pânã la un labirint de coridoare şi încãperi unde, prin difuzoare, vor fi avertizaţi ca pe timpul Rãzboiului Rece: “Atenţie! Atenţie! Inamicul a efectuat un atac nuclear!”.

“Buncãrul este destul de mare, dar totul este aranjat aici într-un mod ce îi face pe oameni sã se simtã în siguranţã. Este un loc confortabil pentru a petrece nu doar o zi, ci un întreg rãzboi şi chiar sfârşitul lumii', a spus Anna, o studentã care a vizitat buncãrul miercuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite