Rușii au lansat bombe incendiare asupra orașului Vuhledar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rușii au aruncat bombe incendiare asupra Vuhledar, arată înregistrări din noaptea de sâmbătă spre duminică în care se poate observa ploaia de muniție căzând asupra orașului devastat, relatează Daily Mail.

Bombe incendiare asupra Vuhledar FOTO Captură
Bombe incendiare asupra Vuhledar FOTO Captură

Cu o temperatură de ardere de peste 2.000 de grade Celsius, armele pot aprinde cu ușurință suprafețele inflamabile și pot arde carnea umană până la os. Încărcătura împrăștie muniția pe o suprafață mare pentru a provoca daune maxime.

În timp ce utilizarea bombelor incendiare este permisă împotriva țintelor militare, utilizarea unor astfel de arme împotriva țintelor civile este o crimă de război în temeiul Protocolului III al Convenției privind armele convenționale (CCW).

Rusia a mai folosit bombele incendiare în atacurile asupra oțelăriei Azovstal din Mariupol în luna mai și asupra orașului Ozerne în septembrie.

Se crede că vehiculul folosit în cea mai recentă filmare, precum și în celelalte, este racheta Grad 9M22S de 122 mm.

Trasă de sistemul de rachete cu lansare multiplă BM-21 Grad din epoca sovietică, focosul rachetei sol-sol 9M22S conține 180 de elemente incendiare neamorsate (ML-5) care sunt eliberate în momentul în care racheta se află la câteva sute de metri deasupra țintei sale.

Bomba este proiectată să aprindă vegetația, combustibilul și clădirile și are un timp de ardere de cel puțin două minute.

Sunt deseori confundate cu munițiile cu fosfor - un alt tip de armă incendiară deosebit de distructivă.

De la distanță, flăcările seamănă cu niște artificii dar pentru cei aflați la sol este un spectacol terifiant. Mii de scântei albe și fierbinți cad în ploaie pârjolind pământul.

Folosirea bombelor incendiare împotriva țintelor civile este interzisă printr-un tratat ONU semnat de Rusia, Ucraina și alte 123 de state. Cu toate acestea, astfel de arme au fost folosite în mod repetat de către forțele lui Putin de la începutul invaziei sale, la 24 februarie 2022.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite