Rusia a pierdut echipamente militare de aproape un miliard de dolari în bătălia pentru Insula Şerpilor, susţin ucrainenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insula Serpilor dupa retragerea Rusiei FOTO EPA-EFE
Insula Serpilor dupa retragerea Rusiei FOTO EPA-EFE

Rusia a pierdut echipamente militare şi trupe în valoare de aproape un miliard de dolari în timp ce a încercat  să păstreze Insula Şerpilor, susţin oficialii ucraineni, care au prezentat filmări ale operaţiunii de preluarea a teritoriului, după două luni de conflict, potrivit Newsweek.

„Operaţiunea a durat mai bine de două luni. A fost un întreg set de decizii în cascadă, de calcule de forţe şi mijloace, o întreagă colecţie de date privind situaţia şi utilizarea diferitelor arme şi echipamente. Am calculat tactica şi strategia inamicului şi am construit propriile noastre strategii, mai eficiente, mai oportune, adesea nestandardizate”, a transmis Biroul de Comunicaţii Strategice al Armatei Ucrainei, potrivit Newsweek.

„Un grup de forţe disparate din marină, o escadrilă de Bayraktar (n.r. - drone turceşti), forţele aeriene, sisteme de rachete şi artilerie, unităţi din Serviciul de Frontieră de Stat şi din Serviciul de Securitate al SBU, precum şi alte unităţi din Grupul operaţional-strategic de trupe „Alexandria” au fost implicate în operaţiune”, a precizat Biroul de Comunicaţii Strategice al armatei Ucrainei

Ucrainenii au atacat cu succes insula, lovind cu precizie un sistem Tor-M2, un sistem TZM SAM, patru sisteme de rachete „Panţâr-S1”, două „Grad” şi „Tornado-G”, un BBM, trei vehicule militare, două generatoare diesel şi aproximativ o duzină şi jumătate de obiecte deghizate cu grijă sub un camuflaj de plasă.

„Inamicul a părăsit Insula Şerpilor, distrugând dispozitive de rachete care nu au fost lovite. Pierderile totale ale forţelor de ocupaţie ruse din jurul insulei se ridică la peste 900 de milioane de dolari”, a estimat Biroul de Comunicaţii Strategice al armatei Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite