România-Grecia în şase ore şi jumătate: cel mai scurt drum dintre cele două ţări a fost redeschis după aproape 70 de ani

0
0
Cel mai scurt drum dintre România şi Grecia a fost deschis după 68 de ani FOTO Novinite
Cel mai scurt drum dintre România şi Grecia a fost deschis după 68 de ani FOTO Novinite

Punctul de frontieră Makaza, situat la graniţa între Bulgaria şi Grecia, a fost închis în 1945. Acum, el a fost redeschis şi asigură legătura cu Ruse, făcând parte din coridorul european 9, între Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucureşti şi portul grecesc Alexandroupolis la Marea Egee.

Punctul de frontieră Makaza este situat pe cel mai scurt drum între Bucureşti şi Marea Egee. El a fost închis în anul 1945, fiind deschis apoi la aproximativ 24 de ani după sfârşitul Războiului Rece în care Bulgaria şi Grecia au fost adversare.

Drumul Ruse-Makaza, care leagă România de Grecia traversând centrul Bulgariei, face parte din coridorul european numărul 9 care face legătura între Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucureşti şi portul grecesc Alexandroupolis la Marea Egee.

Potrivit publicaţiei elene „O Hronos”, citată de Agerpres, din oraşul Komotini situat în nord-estul Greciei, după deschiderea punctului de frontieră, distanţa între această localitate şi Bucureşti devine de 465 km şi poate fi parcursă cu autoturismul în 6 ore şi jumătate. Distanţa între Komotini şi capitala bulgară este de 322 km, ceea ce înseamnă 4 ore cu maşina.

Deocamdată, punctul este deschis doar pentru vehicule cu masa mai mică de 3,5 tone. Pe teritoriul bulgar, drumul E 85 trece prin localităţile Ruse, Biala, Veliko Târnovo, trecătoarea Şipka, Kazanlâk, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kargiali, Momcilgrad, Makaza.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite