Reuters: UE va adăuga 37 de persoane pe lista de sancțiuni împotriva Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană (UE) va include luni 37 de noi persoane pe lista de sancțiuni împotriva Iranului, a transmis joi, Reuters, citând surse. Potrivit interlocutorilor agenției, cei vizați vor fi incluși în lista de sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Luni, vom adopta cel de-al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Iranului și credem că ar trebui să începem deja lucrul la al cincilea pentru a include IRGC (Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC, unități de elită ale forțelor armate iraniene) în lista organizațiilor teroriste” , transmite Reuters, care citează una dintre surse.

Ca parte a măsurilor restrictive, membrii IRGC nu vor avea voie să intre în UE, iar bunurile lor în țările europene vor fi înghețate, transmite agenția.

Unul dintre interlocutorii Reuters a adăugat că, în cadrul noilor restricții asupra Iranului, care vor fi prezentate luni, IRGC nu va fi supus sancțiunilor ca organizație. "Dacă faci asta, trebuie să fie justificat din punct de vedere legal, iar acum se discută. Dar până luni nu va fi gata", a spus sursa.

Pe 13 ianuarie, postul de televiziune Al Arabiya, citând surse, a raportat că UE ia în considerare posibilitatea includerii IRGC în lista organizațiilor teroriste. S-a spus că Germania a făcut o astfel de propunere. Pe 17 ianuarie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că sprijină desemnarea IRGC ca organizație teroristă din cauza presupuselor încălcări ale drepturilor omului în Iran. Pe 18 ianuarie, Reuters a transmid că europarlamentarii au aprobat miercuri cu majoritate o rezoluție prin care se cere conducerii Uniunii Europene să desemneze Corpul Gărzii Revoluționare Islamice drept organizație teroristă. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite