Renovarea casei lui Adolf Hitler va costa dublu față de estimări. Ce au recomandat specialiștii

0
Publicat:

Renovarea casei natale a lui Adolf Hitler, situată într-un oraş de la graniţa dintre Austria şi Germania, ar putea ajunge să coste aproape dublu faţă de cât s-a planificat, relatează vineri dpa, citată de Agerpres.

Fațada casei natale a lui Hiler, în Braunau Am Inn, Austria Foto Shutterstock
Fațada casei natale a lui Hiler, în Braunau Am Inn, Austria Foto Shutterstock

Luvcrările de renovare presupun transformarea clădirii (în prezent vacante) din Braunau am Inn în sediu al poliţiei locale austriece.

Potrivit recomandării unei comisii de specialiate, construcția ar avea nevoie de modificări arhitectonice care să facă imobilul aproape de nerecunoscut, pentru a fi mai puţin atrăgător pentru neonazişti, care au vizitat-o de mai multe ori.

Cât vor costa și cât vor dura lucrările

Lucrările au fost estimate, inițial, acum mai puţin de un an, la circa 11 milioane de euro, dar costurile au crescut exponenţial. Ministerul de Interne a anunțat vineri că se aşteptă acum la un cost final de circa 20 de milioane de euro, argumentul fiind creşterea generală a costurilor în construcţii.

Lucrările de renovare și modificare sunt estimate a se încheia în 2025.

Până  în 2011, casa natală a lui Adolf Hitler a fost utilizată de un atelier pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale, ai căror prorietari au renunțat apoi la imobil. După o lungă dispută cu privire la utilizarea sa viitoare, Guvernul a preluat casa de la proprietarul anterior.

Potrivit dpa, dictatorul nazist german Adolf Hitler (1889 - 1945) a petrecut în respectiva clădire primele sale luni de viaţă.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite