Regele Charles interzice un aliment de lux în toate reşedinţele regale britanice

0
Publicat:

Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras să fie servit în toate reşedintele regale, relatează sâmbătă dpa.

Regele Charles Arhivă Adevărul
Regele Charles Arhivă Adevărul

  Charles a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reşedinţele sale regale pe când era încă prinţ de Wales.Peta a anunţat că a primit o scrisoare din partea Casei Regale a Marii Britanii care confirmă că această măsură a fost extinsă în prezent la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale.

Ca un gest de recunoştinţă, organizaţia pentru drepturile animalelor i-a trimis regelui o mostră de "faux gras" vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan.

"În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reşedinţele sale regale de foie gras - un produs dezgustător pentru care sunt raţele şi gâştele sunt hrănite forţat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate", a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta.

"Acum, Peta a primit confirmarea că Majestatea Sa a extins această politică plină de compasiune la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale britanice", a mai spus ea.Foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia sa este interzisă.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite