Refugiaţii creştini, hărţuiţi de cei musulmani în adăposturile din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi dintre refugiaţii creştini ajunşi în Germania nu se simt în siguranţă în căminele pentru solicitanţii de azil. Aceasta este concluzia unui studiu făcut de organizaţia internaţională Open Doors, prezentat de presa germană.

Studiul a fost realizat în perioada februarie-aprilie şi a luat în calcul răspunsurile a 231 de refugiaţi, cu precădere din Siria, Irak şi Afganistan, majoritatea convertiţi recent la creştinism. 

Mulţi dintre ei s-au plâns de violenţe fizice şi psihice, de ofense şi chiar ameninţări cu moartea, notează Deutsche Welle.

De asemenea, în jur de 50% dintre cei chestionaţi s-au plâns de persecuţii din partea personalului de pază. 

Potrivit unui pastor evanghelic, într-un azil din Berlin, refugiaţii creştini au fost ameninţaţi după ce au refuzat să ia parte la o rugăciune comună musulmană, scrie focus.de.

Autorităţile de la Berlin pregătesc un plan de integrare şi securitate care prevede o serie măsuri pentru protejarea categoriilor vulnerabile de refugiaţi.

Anul trecut, 1,1 milioane de refugiaţi au ajuns în Germania, iar în acest an, potrivit datelor comunicate la începutul săptămânii de Ministerul german de Interne, au venit 190.000 de migranţi. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite