Reacţia prințului Harry și a soţiei sale, Meghan, după ce prințesa de Wales a anunțat că are cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ducele și ducesa de Sussex au declarat că îi urează „sănătate și vindecare” lui Catherine, Prințesa de Wales, după ce mărturisirea ei privind diagnosticul de cancer a apărut în spaţiul public, potrivit BBC.

Cele două cupluri regale s-au întâlnit ultima oară la funeraliile reginei, foto OK Mag
Cele două cupluri regale s-au întâlnit ultima oară la funeraliile reginei, foto OK Mag

Într-o scurtă declarație, Prințul Harry și Meghan au spus că speră ca prinţesa Catherine Middleton și familia ei să se poată vindeca „în privat și în pace”, aceasta fiind, de fapt şi dorinţa lui Kate.

Mesajul de urări de bine al lui Harry și Meghan pentru Kate vine după cel de susținere al regelui Charles și al reginei Camilla pentru prinţesa de Wales. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a împărtășit că regele și regina „vor continua să ofere dragostea și sprijinul lor întregii familii în această perioadă dificilă”.

Harry și Meghan au renunțat la calitatea de membri majori ai familiei regale în ianuarie 2020. Ei s-au mutat în California în luna iunie a aceluiași an, spunând că își doreau spațiu pentru a-și crește fiul, Archie. Un al doilea copil, Lilibet, s-a născut în anul următor.

Regele Charles a fost, de asemenea, diagnosticat recent cu cancer, iar Harry a zburat la Londra la începutul lunii februarie pentru a-și vedea tatăl, la o zi după ce acesta a început tratamentul. El nu s-a întâlnit cu fratele său în timpul călătoriei.

Într-un interviu acordat ulterior postului ABC News, Harry a declarat că a fost „recunoscător” pentru scurtul timp petrecut cu tatăl său la Londra. De asemenea, el a fost spus că relaţiile de familie ar putea fi întărite de astfel de probleme de sănătate.

Vineri, secretarul de presă al președintelui american Joe Biden, Karine Jean-Pierre, a declarat că vestea pe care a dat-o Catherine Middleton este „teribilă” și Casa Albă i-a urat „recuperare completă”. „Cred că este important să le respectăm intimitatea, mai ales în acest moment”, a spus ea. „Nu voi merge mai departe de atât”.

De când Harry a anunțat că se retrage din îndatoririle regale, se pare că relația sa cu fratele său s-a deteriorat. Apoi, în cartea sa de memorii, „Spare”, Harry a scris despre dușmănia cu William, aşa că în ultimii ani, frații au fost rareori văzuți unul în compania celuilalt.

Dar în 2022, cuplurile William și Catherine, pe de o parte,  și Harry și Meghan, pe de altă parte, au apărut în mod neașteptat împreună pentru a saluta mulțimile din fața Castelului Windsor după moartea reginei.

La începutul acestei luni, ambii frați au luat parte la o ceremonie de decernare a premiilor din Londra în onoarea regretatei lor mame, Prințesa Diana, dar au făcut acest lucru la un ocean distanță. William a ținut un discurs în persoană la Diana Legacy Award, în timp ce Harry s-a adresat evenimentului prin legătură video din California, după ce fratele său a plecat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite