Război în Ucraina. UPDATE Germania trimite arme în Ucraina, după ce a aprobat livrarea a 400 de grenade anti-tanc de către Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Guvernul german a autorizat sâmbătă livrarea a 400 de lansatoare de rachete antitanc, modificându-şi astfel politica din ultimii ani prin care-şi interzicea să exporte armament letal în zone de conflict, a declarat o sursă guvernamentală pentru AFP, relatează news.ro.

UPDATE 21:10 Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat sâmbătă că va trimite în Ucraina 1.000 de arme anti-tanc şi 500 de rachete Stinger.

Scholz a spus că invazia rusească a marcat „un punct de cotitură” şi că „este datoria noastră să ajutăm Ucraina să se apere contra armatei invadatoare a lui Putin”.

Ştirea iniţială

„Având în vedere agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei, Guvernul german este pregătit să dea undă verde unor materiale de care Ucraina are nevoie urgentă pentru a se apăra”, declară sursa citată.

Armele anti-tanc vor fi livrate Ucrainei de către Olanda, relatează Reuters.

Cancelaria germană a confirmat informaţia, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

Armele anti-tanc provin din Germania. Ţările care vor să trimită arme de fabricaţie germană în Ucraina trebuie să obţină mai întâi aprobarea Berlinului.

Pe parcursul crizei cu privire la Ucraina, Germania a respins livrarea de armament în Ucraina de către ţări terţe, invocând politica sa îndelungată privind livrarea armelor letale de provenienţă germană în zone de conflict din cauza istoriei sale de război.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite