Război în Ucraina. Putin ar fi trimis 400 de mercenari din Africa în Kiev să-l ucidă pe Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Ucraineni, Volodimir Zelenski
Preşedintele Ucraineni, Volodimir Zelenski

Peste 400 de mercenari ruşi ar fi fost transportaţi cu avionul din Africa pentru a-l asasina pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Daily Mail. Mercenarii din armată privată a lui Putin, cunoscută sub numele de Grupul Wagner, ar avea ordine de la Vladimir Putin să-l elimine pe Zelenski - şi alte 23 de persoane din conducerea Ucrainei - pentru a permite Moscovei să preia controlul vecinului său din est.

Potrivit Times, mercenarilor li s-a oferit o sumă uriaşă pentru misiune. In urmă cu câteva zile, ministrul ucrainean de interne Denis Monastîrski a declarat sâmbătă că dispune de informaţii potrivit cărora membri ai faimosului grup rus de mercenari Wagner ar fi intrat pe teritoriul ucrainean având ca misiune organizarea de sabotaje, relatează CNN. 

Şi agenţia Reuters relata, zilele trecute, că trei surse din serviciile de informaţii occidentale i-au confirmat creşterea prezenţei numărului de mercenari ruşi în Ucraina. Misiunile mercenarilor ar consta în comiterea de acţiuni teroriste şi asasinate. Mercenarii ruşi, aflaţi sub directa coordonare a serviciilor ruseşti de spionaj FSB şi GRU.

Wagner este o forţă paramilitară privată rusă care a fost asociată de mai mult timp cu separatiştii din estul Ucrainei şi care a intervenit şi în alte conflicte, în Libia, Siria, Mali, Sudan şi Republica Centrafricană.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite