Război în Ucraina. Boris Johnson i-a transmis lui Volodimir Zelenski că intenţionează să sporească „substanţial” ajutorul letal defensiv oferit Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Johnson, premierul Marii Britanii  FOTO EPA EFE
Boris Johnson, premierul Marii Britanii  FOTO EPA EFE

Premierul britanic Boris Johnson i-a transmis, miercuri, preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că intenţionează să folosească reuniunile G7 şi NATO de joi pentru a spori „substanţial” ajutorul letal defensiv oferit Ucrainei, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al premierului britanic, citat de CNN.

„Premierul şi-a exprimat intenţia de a folosi reuniunile G7 şi NATO de mâine pentru a spori presiunea asupra regimului lui Vladimir Putin şi pentru a lucra cu partenerii pentru a creşte substanţial ajutorul letal defensiv pentru Ucraina. Liderii vor încerca să răspundă cererilor Ucrainei şi să se asigure că preşedintele Zelenski se află în cea mai puternică poziţie posibilă în negocierile de pace în curs de desfăşurare”, a spus purtătorul de cuvânt după convorbirea telefonică dintre cei doi lideri.

În timpul apelului, Johnson şi-a reiterat „admiraţia pentru curajul forţelor armate ucrainene şi succesul lor în respingerea atacului Rusiei”.

„Zelenski a spus că bombardarea zonelor civile, inclusiv asediul Mariupolului, este de neconceput şi necesită un răspuns din partea comunităţii internaţionale”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite