Proteste în Germania faţă de restricţii. Mii de nemţi au cerut sfârşitul „dictaturii COVID” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste cu mii de persoane în Germania împotriva restricţiilor / FOTO Shutterstock
Proteste cu mii de persoane în Germania împotriva restricţiilor / FOTO Shutterstock

Câteva mii de germani au protestat sâmbătă în Stuttgart împotriva măsurilor luate de guvernul de la Berlin în contextul valului de îmbolnăviri cu COVID-19.

O imagine tot mai familiară în Europa a putut fi văzută sâmbătă în Sttugart. Protestarii fără măşti, mărşăluind pe străzile oraşului cu pancarte prin care cereau ridicarea restricţiilor şi a diferitelor măsuri luate de autorităţi în lupta contra noului val al pandemiei.

Strigând împotriva „dictaturii COVID”, aceştia au ignorat măsurile de distanţare socială şi n-au purtat măşti, fără a provoca însă incidente majore.

Mişcare de protest ce se împotriveşte restricţiilor  din Germania s-a autodenumit ‘Querdenken’ (Anticonformist) şi a organizat numeroase demonstraţii în Germania de la începutul pandemiei. În rândul ei se regăsesc membri ai extremei stângi, adepţi ai teoriilor conspiraţiei, antivaccinişti şi simpatizanţi ai extremei drepte.

Proteste anti-restricţii au avut loc sâmbătă şi în alte oraşe germane, inclusiv la Berlin, dar cel mai semnificativ ca participare a fost cel de la Stuttgart. Ele survin în timp ce autorităţile au în vedere o înăsprire a restricţiilor ca urmare a creşterii infectărilor cu SARS-CoV-2, scrie AFP.

Guvernul condus de Angela Merkel ia în considerarea uniformizarea regulilor sanitare în toată ţara „pentru a opri al treilea val, dacă măsurile adoptate de regiuni nu sunt suficiente”, a atenţionat sâmbătă un purtător de cuvânt al executivului federal.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite