Preşedintele ucrainean confundă Bucovina cu staţiunea de schi Bukovel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a gafat din nou joi încurcând nordul Bucovinei cu staţiunea de schi Bukovel, situată în regiunea Ivan Frankivsk, relatează Agerpres.

În cadrul unei întâlniri cu guvernatorii regiunilor ucrainene la Lviv /vest/, Ianukovici a propus ca Ucraina să concureze pentru dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 în Bucovina. El a spus că de multă vreme urmăreşte cu atenţie dezvoltarea infrastructurii turistice din Bucovina /nordul Bucovinei/ regiunea Cernăuţi, dar apoi a vorbit doar despre Munţii Carpaţi.
Ulterior, într-o conferinţă de presă, Anna Gherman, adjuncta şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, a precizat că preşedintele Viktor Ianukovici a avut în vedere staţiunea montană Bukovel din Carpaţi. Ea a îndemnat presa să nu transforme în ceva senzaţional inexactitatea prezidenţială, deoarece - deşi în regiunea Ivano-Frankivsk - staţiunea Bukovel se află la limita regiunii Cernăuţi.

Nu este pentru prima oară când Ianukovici se încurcă în denumiri geografice. De exemplu, la o conferinţă de presă din 27 august 2009, el a confundat Kosovo cu Muntenegru, iar în 14 ianuarie 2010, în timpul unei vizite în regiunea Harkov, li s-a adresat locuitorilor centrului raional Balakleia: 'Vă salut cetăţeni ai Balaklavei!' /Balaklava este situată în Crimeea/.

În 2006, la un miting electoral la Odesa, liderul Partidului Regiunilor a numit-o pe originara din acest oraş Anna Ahmatova - o mare poetă rusă - Anna Ahmetova, confundându-i numele de familia cu cel al lui finanţatorului său Renat Ahmetov, patronul clubului de fotbal Şahtior-Doneţk. Într-o altă întâlnire publică tot la Odesa, Ianukovici l-a botezat Isaak Bebel pe cunoscutul scriitor Isaak Babel.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite