Preşedintele Partidului Libertăţii din Austria îndeamnă la interzicerea ”islamului fascist” prin lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Libertăţii din Austria (FPOe) a îndemnat sâmbătă la interzicerea prin lege a ”islamului fascist” şi simbolurilor musulmane, după modelul legii care interzice simbolurilor naziste, şi avertizează că islamul ar putea elimina societatea europeană, relatează Reuters.

Austria are nevoie de ”o lege care să interzică islamul fascist”, a spus Heinz Christian Strache în faţa câtorva mii de susţinători care participau, la Salzburg, la reuniunea de Anul Nou a FPOe.

”Haideţi să punem capăt acestei politici de islamizare, altfel, noi, austriecii, noi, europenii, vom ajunge la un sfârşit abrupt”, a îndemnat Strache, părând să se refere la politicile coaliţiei guvernamentale.

Partidul Popular din Austria (OeVP), care face parte din coaliţia de guvernare, a îndemnat miercuri la aprobarea a doar jumătate din numărului de cereri de azil, şi anume aproximativ 17.000.

”Avem nevoie de zero şi minus imigraţie”, i-a replicat Strache.

Orice lege împotriva unor elemente extremiste ale islamului este necesar să semene legii prin care Austria a interzis, după al Doilea Război Mondial, partidul nazist şi simbolurile naziste, a declarat un purtător de cuvânt al partidului, căruia i s-au cerut clarificări.

Mesajul antimusulman al FPOe a prins la o largă majoritate a electoratului austriac. Candidatul formaţiunii la preşedinţie Norbert Hofer a fost învins în repetarea turului doi al alegerilor, luna trecută, însă a obţinut 47% din voturile exprimate.

Această ţară cu aproximativ 8,7 milioane de locuitori a primit, începând din vara lui 2015, peste 130.000 de solicitări de azil de la persoane care fug din calea războiului şi sărăciei din ţări ca Afganistan, Siria şi Irak.

Aproximativ 600.000 de musulmani, dintre care unii au ajuns în Europa în timpul crizei migraţiei, trăiesc în Austria.

FPOe, care a îndemnat de mult la interzicerea purtării vălului integral, cere totodată o modificare a modului în care sunt luaţi în îngrijire refugiaţii.

Statul şi nu ONG-uri, ca asociaţia catolică de caritate Caritas, ar trebui să să se ocupe de îngrijirea lor, pentru a se asigura că banii sunt cheltuiţi în mod eficient, a declarat Hofer sâmbătă la acest eveniment.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite