Preşedintele în funcţie al Ucrainei, Petro Poroşenko, a primit garanţii de protecţie din partea SUA şi promite „o opoziţie puternică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele încă în funcţie, Petro Poroşenko, a primit garanţii de protecţie din partea Statelor Unite ale Americii, după anunţarea datelor exit-poll pentru al doilea tur de scrutin, scrie publicaţia ucraineană strana.ua.

„Americanii i-au dat lui Poroşenko garanţii de protecţie şi au avertizat echipa viitorului preşedinte Zelenski să nu-l atingă pe predecesorul său”, scrie Strana, referindu-se la o sursă din Washington.

După procesarea a 88% din procesele verbale Vladimir Zelenski 73,21% din sufragii, iar Petro Poroşenko doar 24,46%.

Poroşenko promite „o opoziţie puternică“

Preşedintele în exerciţiu al Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat că îi promite "o opoziţie puternică" adversarului său în alegerile Volodimir Zelenski.

Poroşenko a subliniat, printre altele, că echipa sa va face tot posibilul pentru a menţine sprijinul internaţional pentru Ucraina.

"Vom depune eforturi pentru prelungirea regimului de sancţiuni împotriva Rusiei ca unic mecanism de combatere (a agresiunii ruse, n.red), vom apăra descentralizarea, educaţia incluzivă, reforma medicinii rurale, achiziţiile publice şi eficienţa energetică. Noul preşedinte se va confrunta cu o opoziţie puternică. Dar Ucraina va avea doar de câştigat de pe urma acestei situaţii", a afirmat Poroşenko, citat de rbc.ua

Totodată, liderul de la Kiev şi-a manifestat disponibilitatea de a transfera întreaga reţea de contacte internaţionale noului preşedinte al Ucrainei.

"Alegerile au fost corecte, transparente, în deplină conformitate cu standardele europene. Am păstrat democraţia şi dreptul ucrainenilor de a-şi alege conducerea. Acesta este un semnalment al unei ţări democratice europene", a adăugat Poroşenko.

Într-o declaraţie anterioară, Poroşenko şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile de duminică şi a sugerat că îl va suna pe adversarul său, Volodimir Zelenski, pentru a-l felicita pentru victoria obţinută la scrutinul prezidenţial.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite