Preşedintele Bulgariei: Rusia nu este un stat inamic, dar este un oponent care încearcă să destabilizeze UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia nu este un inamic, dar este un oponent care încearcă să destabilizeze Uniunea Europeană, a apreciat preşedintele bulgar Rosen Plevneliev, într-un interviu acordat sâmbătă postului de radio Darik, relatează agenţia de presă Novinite.

Potrivit lui Plevneliev, statele europene trebuie să se gândească la ce s-a întâmplat în Ucraina.

„UE trebuie să ia în considerare ce s-a întâmplat cu criza ucraineană. Ceea ce mă deranjează personal este că foarte puţini politicieni bulgari şi-au declarat public poziţia cu privire la criză. Mulţi politicieni bulgari nu au spus niciun cuvânt până în prezent cu privire la faptul că un stat a ocupat teritoriul unui alt stat suveran printr-un referendum considerat ilegal”, a declarat liderul bulgar, potrivit news.ro.

De asemenea, preşedintele ţării vecine a ţinut să-şi clarifice propria poziţie în ceea ce priveşte politica rusă.

Din punctul său de vedere, Rusia depune eforturi considerabile în vederea destabilizării UE, iar aceste eforturi sunt vizibile inclusiv în Bulgaria.

„Înainte de toate, noi trebuie să înţelegem că s-a schimbat situaţia cu Rusia. Din păcate, este o situaţie drastic diferită - Rusia nu este un inamic, dar este un oponent. Ideea nu este de a purta un război. Însă suntem martorii unor eforturi din partea Rusiei de a destabiliza UE. Aceste eforturi pot fi văzute din Bulgaria“, a avertizat preşedintele bulgar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite