Premierul ungar încearcă refacerea relaţiilor cu Germania, prin Bavaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horst Seehofer, liderul CSU din Bavaria şi premierul maghiar Viktor Orban
Horst Seehofer, liderul CSU din Bavaria şi premierul maghiar Viktor Orban

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat, vineri, după întîlnirea cu premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, că 2018 va fi anul restabilirii voinţei populare în Europa, adăugând că europenii nu doresc să trăiască sub ameninţarea terorismului, relatează agenţia MTI. Seehofer i-a spus şefului executivului de la Budapesta că Bavaria intenţionează să stabilească o alinţă cu ţările din Europa Centrală.

 Premierul ungar a avut o întrevedere în Bavaria cu Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale, iar cei doi au susţinut o conferinţă comună de presă.

”Voinţa populară este univocă. oamenii nu doresc să trăiască sub ameninţarea terorismului, doresc siguranţă publică, apărarea graniţelor şi scoaterea în afara Spaţiului Schengen a acelor persoane care nu au motive să trăiască acolo. Aceste persoane să fie duse înapoi acolo, unde îşi pot reîncepe viaţa, a subliniat premierul Ungariei.

“Noi ne-am situat de la început pe poziţia protecţiei frontierelor şi a respectării Acordului de la Schengen. Poziţia noastră a fost fondată pe acest acord. De exemplu am construit un gard şi am consolidat protecţia frontierelor, chiar şi când în Europa mai existau locuri unde haosul şi absenţa legalităţii erau sărbătorite”, a precizat Orbán, adăugând că 2018 va fi anul restabilirii voinţei populare în Europa.

Bavaria intenţionează să stabilească o alianţă cu ţările din Europa Centrală

Bavaria intenţionează să stabilească o alianţă cu ţările din Europa Centrală, a declarat şeful executivului landului situat în sud-estul Germaniei, Horst Seehofer - care este şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) -, după convorbirile avute vineri, în localitatea bavareză Seeon, cu premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI.

Seehofer a adăugat că îşi va concentra eforturile pe intensificarea cooperării între Bavaria şi ţările central-europene, în condiţiile în care valoarea schimburilor comerciale între landul german şi Grupul de la Vişegrad (Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia) a depăşit-o deja pe cea a comerţului între Franţa şi Marea Britanie.

Liderul grupului parlamentar al CSU, Alexander Dobrindt, a estimat că 'Ungaria apără frontierele externe (ale UE) în conformitate cu statul de drept'.

''În calitate de membră a Uniunii Europene, a spaţiului Schengen şi a NATO, Ungaria este un negociator important al problemelor strategice la nivel european'', a subliniat Dobrindt.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite