Premierul sârb: Redresarea economică şi Kosovo sunt priorităţile noului guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivica Dacici,  vicepremierul Serbiei
Ivica Dacici, vicepremierul Serbiei

Premierul sârb desemnat, Ivica Dacici, a declarat joi că priorităţile guvernului său sunt aderarea la UE, redresarea economică şi reluarea dialogului cu Kosovo, în cadrul unui discurs susţinut înainte de votul de investire al guvernului său în parlament.

"Obiectivul nostru este accelerarea procesului de integrare europeană, în special pentru obţinerea unei date pentru deschiderea negocierilor cu UE", a declarat liderul socialist, al cărui guvern este format majoritar de politicieni naţionalişti din partidul preşedintelui Tomislav Nikolic.

Subliniind că "Serbia nu va recunoaşte independenţa provinciei Kosovo", proclamată în 2008, Ivica Dacic a asigurat că guvernul său va respecta toate acordurile încheiate în cadrul dialogului dintre Pristina şi Belgrad, deschis în martie 2011 sub arbitrajul UE, scrie Agerpres.

Serbia a obţinut statutul de stat candidat la aderarea în UE în luna martie. Îmbunătăţirea relaţiilor cu Kosovo reprezintă principala condiţie pusă de Bruxelles pentru a deschide negocierile de aderare cu Serbia.

Susţinut în special de SUA, Kosovo şi-a proclamat unilateral independenţa de Serbia în 2008, independenţă nerecunoscută de Serbia şi de aliatul său tradiţional, Rusia.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite