Preferinţele culinare ale Papilor, prezentate de bucătarul Vaticanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc, la masă cu mai mulţi credincioşi
Papa Francisc, la masă cu mai mulţi credincioşi

David Geisser, un tânăr din Garda Elveţiană şi totodată bucătar profesionist, a prezentat într-o carte, recent apărută, meniurile preferate ale ultimilor trei papi. Cine este curios să ştie ce preferă să mănânce actualul Suveran Pontif poate afla din „Poftă bună, Garda Elveţiană“ .

Bucătarul elveţian David Geisser, în vârstă de 24, a intrat recent în Garda Elveţiană, după ce a trecut, pentru formarea profesională, prin mai multe restaurante de renume. În cartea sa, „Poftă bună, Garda Elveţoană“, Geisser oferă o imagine a vieţii din Cetatea Vaticanului prin felurile de mâncare servite gărzilor elveţiene care se ocupă de securitatea Papei, înalţilor prelaţi şi ultimilor trei papi: Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea şi Francisc.

De exemplu, fostul suveran pontif Ioan Paul al II-lea prefera un meniu polonez alături de „pierogi“ (un fel de ravioli), iar Benedict al XVI-lea, unul bavarez. Francisc solicită adesea „empanadas“ (pateuri),  „colita de cuadril“ (carne la grătar) şi „dulce de leche“, un tip de dulceaţă inventată în urmă cu un secol în Argentina.


 

Europa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite