Peste 60 de jandarmi răniți la un protest în Franța: reacția în fața mulțimii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de polițiști au fost răniți când au încercat să disperseze un protest neautorizat împotriva construcției unei serii de rezervoare de irigare în regiunea Noua Aquitaine din vestul Franței, a anunțat sâmbătă ministrul de Interne Gérald Darmanin pe Twitter.

Captură video
Captură video

Ciocniri între demonstranți și jandarmi au avut loc în comuna Sainte-Solin, unde se construiește un lac de acumulare care poate conține 650.000 de metri cubi. m de apă, care, după cum a menționat postul TV BFM , corespunde la 260 de bazine olimpice.

61 de jandarmi au fost răniți, 22 dintre ei au fost grav răniți”, a scris Darmanen. „Datele arată că aceasta nu a fost o demonstrație pașnică, ci revolte”.

Imagini cu jandarmii care sunt nevoiți să dea înapoi după ce mulțimea pe care încearcă să o disperseze nu se clintește din loc:

Au fost răniți și demonstranții, printre care și unul dintre organizatorii acțiunii, Julien Le Guet. Manifestanții au protestat împotriva continuării construcției unor astfel de structuri, ceea ce ar însemna cheltuirea resurselor de apă în interesul agrobusinessului, dar în detrimentul mediului.

Împotriva realizării lacului de acumulare a fost făcut un apel pe pagina ziarului „Liberation” de către 200 de deputați, avocați și profesori, dintre care unii au participat la manifestație. „Apa trebuie să rămână un bun comun, nu o sursă de super profituri”, a spus Sandrine Rousseau, deputată de la partidul Europa-Ecologie-Verzi.

Potrivit postului BFM TV, în total, la acțiune ar putea lua parte aproximativ 5 mii de persoane - activiști ai organizațiilor de mediu și sindicale, precum și grupări anticapitaliste. Pentru asigurarea ordinii, au fost implicați peste 1700 de jandarmi. 

În timpul revoltelor, șase persoane au fost reținute. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite