Peste 10.000 de arme destinate teroriştilor au fost capturate de Europol în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul unui raid al poliţiei spaniole şi Europol, zeci de mii de arme au fost descoperite în trei oraşe spaniole. Arsenal ar fi fost destinate grupurilor teroriste sau bandelor criminale din Europa.

Armele au fost confiscate de ploliţia spaniolă, în ianuarie, în oraşele Bilbao, Cantabria şi Girona în cadrul operaţiunii „Portu“, sprijinită de Europol.

Captura a fost atât de importantă încât a fost nevoie de săptămâni pentru a înregistra toate armele: mai mult de 10.000 de puşti de asalt, 400 obuziere, obuze de artilerie, grenade şi mitraliere anti-aeriene. Multe arme au fost procurate în mod legal. Unele erau în curs de raparare, în timp ce altele au fost pe deplin operaţionale.

Europol a specificat că riscul ca astfel de arme să ajungă în mâinile unor "grupuri criminale organizate şi terorişti" a fost enorm.

În plus, cinci persoane au fost arestate şi 80 000 de euro au fost confiscaţi, potrivit poliţiei spaniole. Traficanţii au folosit un magazin de sport pentru a-şi ascunde activităţile ilegale. Un atelier de lucru folosit pentru a repara arme de foc, precum şi echipamentul necesar pentru a crea certificate false pentru armele sale au fost de asemenea descoperite.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite