Patru români, condamnaţi la închisoare după ce au furat tabla de pe mai multe biserici din Anglia

0
0
Una dintre bisericile păgubite de cei patru români FOTO BBC News
Una dintre bisericile păgubite de cei patru români FOTO BBC News

Patru români au primit pedepse de până la 6 ani şi jumătate de închisoare pentru faptul că au furat tabla de plumb de pe acoperişurile mai multor biserici din Anglia.

Paul Buica, Constantin Motescu, Laurenţiu Sucea şi Mihai Birtu au jefuit peste 20 de biserici din Anglia între 2018 şi 2020, relatează BBC News.

Daunele cumulate în urma jafurilor depăşesc 2 milioane de lire sterline.

Potrivit procurorului Michael Cranmer-Brown, unele dintre bisericile jefuite erau „clădiri istorice protejate, vechi de sute de ani”.

Stuart Grant, vicar al bisericii St. Peter's Langtoft din East Yorkshire, s-a declarat „recunoscător” că cei patru vinovaţi au fost aduşi în instanţă. Biserica sa a fost nevoită să efectueze reparaţii de 30.000 de lire sterline în urma daunelor provocate de hoţi.

„Pur şi simplu vin şi profanează un monument care se află acolo de 800 sau 1000 de ani. Toată acea istorie nu înseamnă nimic, când vine vorba de plumb în valoare de câteva lire”, a spus vicarul.

Judecătorul Sjölin Knight a descris gruparea ca fiind „sofisticată, insistentă şi organizată”.

„Aceste fapte sunt foarte grave, nu din cauza plumbului furat, ci datorită naturii clădirilor atacate”, a declarat judecătorul.

Cei patru bărbaţi şi-au recunoscut vina.

Motescu şi Sucea au fost condamnaţi la câte şase ani şi şase luni de închisoare, Buica la şase ani, iar Birtu la trei ani şi şapte luni.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite