Boris Johnson anunţă revenirea la lockdown total în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Johnson FOTO AFP
Boris Johnson FOTO AFP

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni seară reîntoarcerea la "izolare" în toată Anglia pentru a lupta contra propagării noii tulpini a coronavirusului mult mai contagioasă, scrie AFP.

„Această nouă închidere, la fel de strictă ca cea pusă în aplicare în primăvară, prevede închiderea şcolilor şi trebuie să dureze dacă permit condiţiile, până la jumătatea lunii februarie”, a anunţat el într-o alocuţiune televizată, conform News.ro.

Măsurile voi intra în vigoare de miercuri.

Oamenii trebuie să stea acasă, cu excepţia unor motive întemeiate, precum cumpărături esenţiale, pentru a lucra – dacă n-o pot face de acasă, ”pentru a solicita ajutor medical”, şi ”ca să scăpaţi de abuzurile domestice”, a precizat premierul.

Având în vedere cifrele alarmante ale infecţiei cu COVID-19, „a devenit clar că trebuie să facem mai multe pentru a ţine sub control” noua variantă de coronavirus cu răspândire rapidă şi pentru a ajuta campania de vaccinare în Marea Britanie, a mai spus premierul Regatului Unit.

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, nou record de infectări zilnice, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite