Parlamentarii britanici au declarat război ştirilor false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul conservator britanic Damian Collins FOTO coventrytelegraph.net
Deputatul conservator britanic Damian Collins FOTO coventrytelegraph.net

Comisia pentru cultură, presă şi sport a Camerei Comunelor a deschis o anchetă în scopul de a determina modalităţile de combatere a ştirilor false, considerate o ameninţare la adresa democraţiei.

Parlamentarii britanici şi-au propus să lupte împotriva ştirilor cu false cu ajutorul unor giganţi în domeniul internetului, între care Google, Twitter şi Facebook, transmite postul RT.

„Marile companii din domeniul internetului au acceptat responsabilitatea lor socială în combaterea pirateriei online şi distribuirii ilegale a unor materiale. Ei ar trebui să ne ajute în stoparea difuzării informaţiilor false“, a declarat Damian Collins, preşedintele Comisiei pentru cultură, presă şi sport din camera inferioară a Parlamentului bicameral britanic.

„Acest fenomen afectează democraţia şi diminuează încrederea în presă în general“, a ţinut să sublinieze parlamentarul britanic.

Fără a menţiona nume sau exemple concrete, el a justificat acest demers prin încercarea de a împiedica influenţarea unor viitoare alegeri sau dezbateri publice majore.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite