Parisul restricţionează folosirea automobilelor din cauza nivelului alarmant de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile franceze au decis să restricţioneze folosirea automobilelor în Paris, într-o încercare de a diminua nivelul poluării, ajuns la cote îngrijorătoare, potrivit oficialilor din Hexagon, informează BBC.

Astfel, începând de luni, va intra în vigoare o hotărâre a Guvernului prin care se vor reactiva zilele alternative de circulaţie pentru automobile şi motociclete din capitala franceză.

Este pentru a doua oară din 1997 când Parisul este nevoit să adopte o asemenea restricţie.

Executivul francez a anunţat că începând de luni va exista o circulaţie alternativă pentru autovehicule după ce nivelul poluării aerului a depăşit timp de cinci zile limita de siguranţă admisă în Paris, precum şi în zonele învecinate.

Tot în această săptămână, autorităţile franceze au decis să permită locuitorilor din Paris să utilizeze fără plată mijloacele de transport în comun, inclusiv metroul, măsură care va rămâne în vigoare şi începând de luni.

„Oamenii vor putea să călătorească în mod gratuit cu mijloacele de transport în comun, deoarece există riscuri semnificative pentru sănătatea lor”, a declarat recent şeful autorităţii pentru transport din Paris şi localităţile învecinate, Jean-Paul Huchon.

Agenţiile de mediu franceze susţin că în acest moment calitatea aerului din Paris rivalizează cu cea din capitala chineză Beijing, unul dintre cele mai poluate oraşe din lume. Potrivit acestora, nivelul de poluare din Paris a atins 180 de micrograme de particule PM10 pe metru cub, mai mult decât dublul limitei de siguranţă (80).

De asemenea, oficialii francezi recomandă locuitorilor săi să evite plimbările în aer liber, folosirea automobilelor personale, precum şi aprinderea focului în aerul liber.


Citeşte şi:

Poluarea aerului, o „ameninţare importantă” la adresa sănătăţii europenilor

Poluarea aerului continuă să atace sănătatea cetăţenilor europeni şi pe cea a mediului înconjurător, susţine un raport al Agenţiei Europene a Mediului (EEA), catalogând particulele nocive din aer şi distrugerea stratului de ozon drept „ameninţare importantă“.

Limitele pentru poluare stabilite de UE sunt prea mari. Sănătatea inimii este pusă în pericol

Un studiu care confirmă legătura dintre poluarea atmosferică şi riscul de atac de cord întăreşte iniţiativa europenilor de a reduce limita maximă acceptată a poluării.

FOTO Shanghai, paralizat de smogul periculos. Autorităţile au pierdut controlul asupra nivelului de poluare

Shanghai, cel mai populat oraş din China, mai este recunoscut şi pentru calitatea foarte proastă a aerului, iar situaţia scăpat de sub controlul autorităţilor. Ultima evaluare a agenţiei oficiale de monitorizare a poluării aerului arată că prezenţa particulelor periculoase pentru om a ajuns la nivelul 477, în timp ce limita admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de cel mult 20.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite