Papa Francisc, invitat din nou să meargă la Kiev. Reacţia Suveranului Pontif

0
0
Papa Francisc FOTO AFP
FOTO AFP

Guvernul de la Kiev l-a invitat din nou pe Papa Francisc s─â viziteze Ucraina ┼či i-a cerut suveranului pontif s─â continue s─â se roage pentru poporul ucrainean, a spus un purt─âtor de cuv├ónt al diploma┼úiei ucrainene, conform┬áReuters.

ÔÇ×Este timpul s─â aprofund─âm rela┼úiile cu cei care o doresc ├«n mod sincer. Re├«nnoim invita┼úia adresat─â Papei Francisc s─â viziteze ┼úara noastr─â ┼či ├«i cerem s─â continu─â s─â se roage pentru poporul ucraineanÔÇŁ, a spus purt─âtorul de cuv├ónt al ministerului ucrainean de externe, Oleg Nikolenko.

Oficialul ucrainean a fost ├«ntrebat cu privire afirma┼úii f─âcute de Papa Francisc ├«ntr-un interviu Reuters ÔÇô suveranul pontif a spus c─â va merge ├«n vizit─â ├«n Canada, dup─â care sper─â ca va face dou─â c─âl─âtorii ÔÇô la Moscova ┼či Kiev, ca parte a eforturilor de a opri┬ár─âzboiul lui Putin.

Papa Francisc a vorbit despre viitoarea ├«nt├ólnire ├«n cadrul unei sesiuni de ├«ntreb─âri ┼či r─âspunsuri cu copiii ├«ntr-una dintre cur┼úile principale ale Vaticanului.

Un b─âiat ucrainean pe nume Sachar l-a ├«ntrebat: ÔÇ×Pute┼úi veni ├«n Ucraina pentru a salva to┼úi copiii care sufer─â acolo acum?".

Papa a r─âspuns c─â se g├ónde┼čte adesea la copiii ucraineni ┼či c─â vrea s─â viziteze ┼úara, dar c─â trebuie s─â aleag─â momentul potrivit.

ÔÇ×Nu este u┼čor s─â iei o decizie care ar putea face mai mult r─âu dec├ót bine pentru restul lumii. Trebuie s─â g─âsesc momentul potrivit pentru a o face. S─âpt─âm├óna viitoare voi primi reprezentan┼úi ai guvernului ucrainean, care vor veni aici pentru a discuta, pentru a vorbi chiar despre o eventual─â vizit─â a mea acolo. Vom vedea ce se va ├«nt├ómpla", a spus Papa, potrivit unei transcrieri a evenimentului de la Vatican.

R─âzboiul din Ucraina a for┼úat Vaticanul s─â efectueze un delicat exerci┼úiu de echilibru diplomatic, oferindu-se de mai multe ori s─â medieze pentru a pune cap─ât conflictului. Francisc l-a criticat de mai multe ori ├«n mod implicit pe pre┼čedintele rus Vladimir Putin ├«n leg─âtur─â cu invazia, dar f─âr─â a-l numi.

De asemenea, el a folosit termeni precum ÔÇ×agresiune nejustificat─âÔÇŁ ┼či ÔÇ×invazieÔÇŁ ┼či a depl├óns atrocit─â┼úile ├«mpotriva civililor.

Papa Francisc a fost invitat s─â viziteze Ucraina de pre┼čedintele ucrainean Volodimir Zelenski, de primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, de arhiepiscopul major Sviatoslav Shevchuk al Bisericii Catolice de rit bizantin din Ucraina ┼či de ambasadorul Ucrainei la Vatican, Andriy Yurash. Yurash a declarat s├ómb─ât─â pentru Reuters c─â nu are detalii despre ├«nt├ólnirea men┼úionat─â de Pap─â.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite