Oraşul ucrainean Krivoi Rog, ameninţat de inundaţii după ce rușii au bombardat un baraj

0
Publicat:

Oraşul Krivoi Rog, în centrul Ucrainei, este ameninţat de inundaţii după ce o lovitură rusă a deteriorat infrastructura hidraulică şi a provocat creşterea nivelului apei unui râu, a afirmat miercuri preşedinţia ucraineană, scrie AFP.

Inundații în Krivoi Rog după bombardamentele rușilor FOTO Twitter / @tvtoront
Inundații în Krivoi Rog după bombardamentele rușilor FOTO Twitter / @tvtoront

Surse ucrainene au raportat că opt rachete de croazieră rusești au lovit ținte nespecificate în Krivoi Rog, regiunea Dnipropetrovsk, și au provocat inundații extinse

„În punctul de impact observăm un debit de apă de 100 de metri cubi pe secundă, ceea ce reprezintă un volum mare. Nivelul apei din (râul) Inguleţ se schimbă în fiecare oră”, a declarat şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale Kirilo Timoşenko.

Potrivit acestuia, centrul şi un alt cartier al acestui oraş cu 600.000 de locuitori sunt „sub riscul inundaţiilor”, potrivit Agerpres. 

„Este o provocare pentru noi toţi, dar situaţia este sub control. Toate serviciile sunt implicate pentru a elimina ameninţarea cât mai repede posibil”, a adăugat el pe Telegram.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, originar din Krivoi Rog, anunţase anterior că o lovitură rusă vizând „infrastructura hidraulică” de acolo, fără a provoca victime. O „încercare de a inunda Krivoi Rog”, a acuzat el. Guvernatorul regiunii, Valentin Reznicenko, a făcut cunoscut că dintr-un avion au fost trase şapte rachete ruse Kh-22 care „au deteriorat grav” aceste infrastructuri.   

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite