Oficial american: SUA analizează ”non-stop” modalităţi de a trimite armament în Ucraina cu o viteză ”fără precedent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

SUA analizează ”non-stop” modalităţi de a trimite armament în Ucraina cu o viteză ”fără precedent”. Procesul de autorizare a transportului de echipamente din inventarele militare americane către alte ţări, care a durat săptămâni sau luni în trecut, poate dura în prezent doar aproximativ 48-72 de ore, a declarat un oficial al apărării de rang înalt, relatează CNN.

De la începutul invaziei ruse, administraţia Biden a autorizat transporturi de armament şi echipamente militare în Ucraina în valoare de 2.3 miliarde de dolari, alocate din stocurile americane, precum şi în valoare de 300 de milioane de dolari ca parte a Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate a Ucrainei (USAI), ceea ce înseamnă că armele sunt achiziţionate de la producători.

”Este cu siguranţă cel mai mare transport recent către o ţară parteneră aflată în conflict. Fără precedent este cantitatea de retrageri succesive realizate cu această viteză”, a afirmat oficialul.

Procesul de autorizare a transportului de echipamente din inventarele militare americane către alte ţări, care a durat săptămâni sau luni în trecut, poate dura în prezent doar aproximativ 48-72 de ore, a mai precizat oficialul american.

Procesul începe cu o listă de cerinţe elaborată în comun cu ucrainenii. Agenţia pentru Cooperare în domeniul Securităţii şi Apărării (DSCA) verifică apoi stocurile militare disponibile de armament şi echipamente înainte de a evalua impactul asupra disponibilităţii militare americane.

Pe baza stocului disponibil, SUA alcătuieşte un pachet de arme şi echipamente, care este apoi revizuit de către preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite şi alţi oficiali.

Secretarul Apărării semnează apoi o înştiinţare prin care se aprobă retragerea din inventarul SUA, preşedintele SUA dispune retragerea, iar secretarul de stat al SUA semnează ulterior o înştiinţare prin care instruieşte Departamentul Apărării să o execute. În cele din urmă, DSCA emite ordinul de a executa retragerile.

”În ultimele luni, se ştie că întregul proces poate fi realizat în doar 48-72 de ore, ceea ce este fără precedent”, a conchis oficialul american.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite