O supravieţuitoare a Holocaustului şi-a îmbrăţişat cel de-al 35-lea strănepot: Bebeluşii sunt cea mai bună răzbunare împotriva naziştilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lily Ebert FOTO TikTok/lilyebert
Lily Ebert FOTO TikTok/lilyebert

O supravieţuitoare a Holocaustului a devenit străbunică pentru a 35-a oară. Ea susţine că bebeluşii sunt „cea mai bună răzbunare împotriva naziştilor”.

Lily Ebert are 98 de ani şi a petrecut 4 luni în lagărul de concentrare din la Auschwitz. Ea a fost eliberată de soldaţii americani în aprilie 1945, când avea 20 de ani.

„Pentru oricine reuşeşte acest lucru - să devină străbunică - este ceva special, dar cu atât mai mult pentru mine ca supravieţuitoare a Holocaustului, este ceva foarte special”, a declarat Ebert pentru agenţia de presă PA, după ce cel mai tânăr strănepot al său s-a născut la începutul lunii ianuarie, transmite Evening Standard.

@lilyebert Every baby is precious and a miracle ❤️ At 9️⃣8️⃣ Lily is now a great grandmother to 35 special great grandchildren 😍🥰 #98yearold #holocaustsurvivor #greatgrandma #socute #survivor #learnontitkok #strongwoman #tiktokgrandma #viral #jew #hungarian #baby #lovethis #socute #blowthisup ♬ You Are My Sunshine - Kina Grannis

După eliberarea din lagăr, ea a stat un an în Elveţia, iar în 1946 s-a mutat în Palestina, aflată la acea vreme sub dominaţie britanică.

Ea a emigrat în Marea Britanie în 1967 împreună cu soţul ei, Samuel, şi a început o viaţă în care a făcut cunoscute lumii ororile Holocaustului. Acum locuieşte în nordul Londrei şi are 3 copii, 10 nepoţi şi 35 de strănepoţi, scrie Agerpres.

„Şi-a dedicat întreaga viaţă educării celorlalţi cu privire la Holocaust”, a explicat unul dintre strănepoţii ei, Dov Forman, în vârstă de 18 ani, al cărui cont de TikTok dedicat lui Ebert şi poveştii ei are peste 1,6 milioane de urmăritori. 

Tânărul a scris şi o carte împreună cu străbunica sa, intitulată „Lily's Promise”, despre viaţa acesteia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite