O firmă de livrat colete din Anglia a dezactivat funcția de inteligență artificială. Cum a ajuns robotul să scrie poezii critice la adresa serviciului

0
Publicat:

O firmă de livrare de colete din Marea Britanie a dezactivat funcția de inteligență artificială (AI) din sistemele sale de chat online, după ce un utilizator frustrat a convins sistemul să compună o poezie despre cât de prost era serviciul clienți al companiei.

image

"A fost odată un chatbot numit DPD, Care a fost inutil în a oferi ajutor", a scris robotul după ce Ashley Beauchamp a renunțat să mai încerce să îl convingă să împărtășească un număr de telefon pentru serviciile pentru clienți și i-a cerut în schimb să scrie un poem despre serviciile proaste de chatbot, scrie Reuters.

"DPD a fost o pierdere de timp, Și cel mai mare coșmar al unui client", a continuat robotul înainte de a concluziona: "Într-o zi, DPD a fost în sfârșit închis și toată lumea s-a bucurat. În sfârșit puteau primi ajutorul de care aveau nevoie, de la o persoană reală care știa ce face."

Beauchamp, un pianist și dirijor, a postat schimbul său cu robotul pe platforma de socializare X joi, de când a fost vizualizat de 1,1 milioane de ori.

El a spus că inițial i-a cerut robotului să îi spună o glumă după ce nu a reușit să obțină informații despre starea unui colet, iar când acesta a reușit, i-a cerut să scrie o poezie despre eșecurile serviciului automatizat de relații cu clienții. De asemenea, a încurajat robotul să înjure.

Beauchamp a declarat pentru postul de televiziune ITV că încă nu a primit coletul. "Cred că s-ar putea să îl țină ostatic acum. Nu i-aș învinovăți", a spus el. "Asta este în totalitate din vina mea".

DPD UK a declarat că a folosit cu succes un element de inteligență artificială în cadrul sistemului său de chat timp de mai mulți ani, alături de serviciul de asistență clienți uman, dar că a apărut o eroare după o actualizare a sistemului.

"Elementul de inteligență artificială a fost imediat dezactivat și este în curs de actualizare", a precizat compania într-o declarație raportată de ITV.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite