O companie avertizează asupra unor dispute cu Huawei în Europa: Cu câţi ani ar întârzia trecerea la 5G

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Grupul german Deutsche Telekom AG avertizează că Europa va rămâne în urma Statelor Unite şi a Chinei în cursa pentru introducerea noi generaţii de reţele de telefonie mobilă 5G în cazul adoptării de interdicţii împotriva gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei.

Într-o analiză internă a Deutsche Telekom citată de Bloomberg şi preluată de Agerpres în pagina electronică, reprezentanţi ai companiei germane atrag atenţia că eliminarea Huawei de pe lista furnizorilor de echipamente pentru reţelele 5G ar întârzia lansarea acestei noi tehnologii cu cel puţin doi ani în Europa.

Potrivit analizei, reţelele 5G trebuie construite pe baza actualei infrastructuri 4G, care se bazează deja în mare parte pe echipamente Huawei. Dacă echipamentele Huawei vor fi interzise în totalitate, companiile de telefonie vor fi forţate să elimine toate echipamentele furnizate anterior de gigantul chinez, ceea ce ar putea costa industria de telefonie multe miliarde de euro, arată analiza.

Cu o cifră de afaceri de 93 de miliarde de dolari în 2017, Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii. Totuşi, tot mai multe guverne sunt îngrijorate că puterea de la Beijing ar putea utiliza infrastructurile Huawei în scopuri de spionaj.

Decizii împotriva Huawei sunt prevăzute în Germania, Marea Britanie şi Polonia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri