Nou schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina. 202 soldați au fost eliberați

0
Publicat:

Rusia şi Ucraina au predat joi fiecare celeilalte 101 prizonieri, în cel mai recent schimb al lor de prizonieri de război, au anunţat Moscova şi Kievul.

Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina
Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

Un avion militar de transport rus i-a adus pe cei 101 de soldaţi ruşi la Moscova pentru tratament şi reabilitare în instituţii medicale ale Ministerului rus al Apărării, a transmis acesta din urmă.

La rândul său, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a publicat imagini cu soldaţi ucraineni în timp ce se adunau pentru o fotografie de grup după eliberare, transmite Agerpres.

Printre ucrainenii eliberaţi se numără şi un civil, iar aproape toţi soldaţii ucraineni din acest grup au făcut parte din trupele care au luptat în oraşul Mariupol până la capturarea acestuia de către trupele ruse.

Potrivit unui anunţ anterior al preşedinţiei de la Kiev, în aproape un an de război cu Rusia au fost eliberaţi până la începutul lunii ianuarie anul acesta în total 1.762 de ucraineni în urma schimburilor succesive de prizonieri efectuate cu Rusia, unele din aceste schimburi fiind convenite prin medieri internaţionale desfăşurate în secret.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite