Noi speculații privind starea de sănătate a lui Aleksandr Lukașenko. Liderul belarus, slăbit și cu vocea răgușită VIDEO

0
Publicat:

Prima apariție publică a liderului belarus Aleksandr Lukașenko după șase zile absență a stârnit noi speculații asupra stării sale de sănătate.

Aleksandr Lukașenko în prima apariție publică după șase zile Captură Twitter
Aleksandr Lukașenko în prima apariție publică după șase zile Captură Twitter

Aleksandr Lukașenko, în vârstă de 68 de ani, a apărut slăbit la parada de 9 mai de la Moscova şi nu a participat la dinel oferit de Vladimir Putin.

Între timp, liderul belarus a lipsit de la o mare sărbătoare de stat, alimentând și mai mult speculațiile privind starea sa de sănătate.

Unele voci susțineau că ar fi internat într-un spital, în timp ce Pavel Latușka, un opozant belarus refugiat în Polonia, a declarat că deține informații precum că Lukașenko ar fi suferit un stop cardiac.

Pe fondul acestor speculații, un canal de ştiri de stat din Belarus a publicat luni o fotografie cu Aleksandr Lukaşenko în vizită la un centru militar de comandă în prima sa apariţie publică după aproape o săptămână.

Potrivit canalului de Telegram Pul Pervogo, care transmite informații despre activităţile lui Lukaşenko, liderul de la Minsk a întreprins o vizită de lucru la o bază a comandamentului central al Forţelor Aeriene ale Belarusului. În fotografie, Lukaşenko apare cu un bandaj la mâna stângă, similar cu cel pe care l-a purtat la mâna dreaptă în timpul paradei de 9 mai de la Moscova, adică ultima dată când a fost văzut în public.

Presa de stat din Belarus a făcut public totodată un videoclip cu Lukașenko în timpul vizitei la comandamentul central al Forțelor Aeriene.

În videoclip, Lukașenko vorbește răgușit și poate fi văzut cu un bandaj la mâna stângă.

„Încercând să arate nu este mort de tot, Aleksandr Lukashenko din Belarus își face prima apariție publică în aproape o săptămână. Vorbește despre avioanele și elicopterele rusești doborâte în weekendul trecut, confirmând aparent că nu este un videoclip de stoc pregătit pentru a fi lansat în absența lui”, a scris pe Twitter jurnalistul Max Seddon, de la Financial Times.

Contul de Twitter Nexta a postat imagini cu Lukașenko însoțite de următorul comentariu: „Va deveni o nouă expoziție a Muzeului Figurilor de Ceară”.

Aleksandr Lukașenko, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, conduce în mod autoritar Belarusul de aproape 29 de ani.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite