Nicolas Sarkozy, principalul adversar din UMP al lui Francois Fillon în vederea alegerilor prezidenţiale din 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolas Sarkozy şi Francois Fillon. FOTO: Reuters
Nicolas Sarkozy şi Francois Fillon. FOTO: Reuters

Fostul prim-ministru al Franţei, Francois Fillon, a declarat duminică pentru o publicaţie din Hexagon că este „de facto în competiţie” cu Nicolas Sarkozy pentru alegerile prezidenţiale din 2017, în perspectiva alegerii unui candidat din partea Uniunii pentru o Mişcare Populară.

 Întrebat despre natura relaţiei cu fostul preşedinte, Fillon a declarat pentru „Journal de dimanche” că: „Eu nu-mi pot asuma toate consecinţele unei candidaturi la alegerile prezidenţiale şi să nu fiu în conflict cu Nicolas, dată fiind starea sa de spirit. Suntem, de facto, în competiţie.”

„În afară de Sarkozy nu sunt alte alternative ale dreptei”, a adăugat deputatul de Paris care continuat spunând că „sondajele sunt cele care ne vor departaja pentru a şti care este cel mai bine plasat pentru a-l învinge pe Hollande”.

În perspectivă alegerilor prezidenţiale din 2017, Fillon susţine că a pregătit un program „al unei adevărate rupturi”, pentru că în timpul mandatului lui Sarkozy nu a fost realizată această „ruptură promisă” faţă de maniera clasică de a face politică, promiţând un „program adevărat”. Guvernarea socialistă duce doar la deteriorarea continuă, prin impozitare excesivă, nivel scăzut al ocupării forţei de muncă şi o securitate diminuată, potrivit fostului lider de la Palatul Matignon.

„Lucrez la zece reforme, acestea putând fi aplicate cu o echipă de 15 miniştri”, a specificat fostul prim-ministru francez.

Fillon a declarat dacă ar fi pus în postura de a recomanda un posibil vot în caz de duel între Partidul Socialist-Frontul Naţional, ar opta pentru alegerea „celui mai puţin sectar”. Prin această idee acesta vrea să fie detaşat poziţiile uneori impuse de partidele politice din care fac parte diferiţi cetăţeni francezi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite