Moment emoţionant. Traducătorul lui Volodimir Zelenski, în lacrimi în timpul discursului din Parlamentul European | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului European, printr-o intervenţie video. FOTO: Captură/ Youtube
Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului European, printr-o intervenţie video. FOTO: Captură/ Youtube

În timpul discursului pe care Volodimir Zelenski l-a susţinut în faţa Parlamentului European, reunit în sesiune specială, marţi, traducătorul său a izbucnit în lacrimi, în momentul în care preşedintele Ucrainei le-a transmis oficialilor europeni că cetăţenii ţării sale luptă, în aceste momente, pentru libertate, valori şi drepturi.

Parlamentul European s-a reunit, marţi, într-o şedinţă de urgenţă, unde oficialii discută despre invazia Rusiei în Ucraina, cât şi despre posibila aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, printr-o procedură specială, măsură cerută de urgenţă de preşedintele Volodimir Zelenski. 

Traducătorul preşedintelui ucrainean a izbucnit în lacrimi în momentul în care Volodimir Zelenski, îmbrăcat în haine militare, a precizat că ucrainenii plătesc cu viaţa pentru „valori, pentru drepturi, pentru libertate, pentru dorinţa de a fi egali”. 

„Sunt sigur că există drumul european pentru Ucraina, de aceea ne străduim şi pentru asta mergem mai departe. Aş dori să aud de la voi alegerea europeană a Ucrainei. (...) Luptăm doar pentru pământul nostru şi pentru libertatea noastră. În ciuda faptului că toate oraşele noastre mari sunt acum blocate. Nimeni nu va interveni în libertatea şi ţara noastră. Credeţi-mă, fiecare centru de astăzi, indiferent cum se numeşte, se va numi Piaţa Libertăţii, în fiecare oraş. Nimeni nu ne va dezbina. Avem dorinţa de a ne vedea copiii în viaţă”, a mai spus acesta, precizând că Rusia a vizat copiii ucraineni, iar atacurile de marţi s-au soldat cu moartea a 16 copii.

„Astăzi dăm valoare vieţii, să fim egali. Ucrainenii sunt absolut incredibili”, a continuat şefului statului ucrainean.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei, mesaj pentru Parlamentul European: „Luptăm pentru drepturi egale. Am demonstrat că suntem ca voi. Demonstraţi-ne că sunteţi cu noi!”

Vezi la - 1:06:33

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite