Război în Ucraina. Consiliere psihologică gratuită pentru persoanele care donează în sprijinul refugiaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele donaţii din partea asociaţiei „Fiţi Buni!“ au fost făcute FOTO: arhiva Camelia Tiţa
Primele donaţii din partea asociaţiei „Fiţi Buni!“ au fost făcute FOTO: arhiva Camelia Tiţa

Un psiholog din Slatina a anunţat că oferă o şedinţă de consiliere psihologică gratuită celor care donează 100 lei în contul asociaţiei caritabile „Fiţi Buni“, în scopul ajutorării persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina.

Cei care sunt mai interesaţi de şedinţe de dezvoltare personală primesc, contra aceleiaşi sume, un abonament pentru o lună, ceea ce înseamnă cinci şedinţe gratuite. Primele donaţii au fost deja făcute, iar asociaţia „Fiţi Buni“, o asociaţie cu o activitate umanitară bogată, a făcut luni, 28 februarie 2022, un prim transport de scutece de unică folosinţă pentru copii şi alte produse de primă necesitate pentru mamele şi copiii care au părăsit Ucraina cu aproape nimic. Colecta se realizează la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, în cadrul unei acţiuni de o mai mare amploare care se desfăşoară la iniţiativa inspectorului şcolar Dalia Cîrstea.

„Am dus prima tranşă de ajutoare, pleacă joi cu ele. Donaţiile merg către asociaţia „Fiţi buni!“, deja sunt câteva sute de lei bune şi vin încontinuu. Iniţiativa asta se vede că a prins. Şi pe unde mă mişc tot mai primesc bănuţi pe care îi depun în contul asociaţiei. Acum, mai departe, cât îşi doresc ei să beneficieze de serviciile oferite de noi vom vedea, deocamdată e prea din timp, eu mi-am dorit să-i şi încurajez astfel să vină în cabinet, pentru că multă lume are nevoie. Ei donează 100 de lei (n. red. - costul normal al şedinţei este 180 lei)) şi mie nu-mi mai dau nimic, e un lanţ uman“, a declarat psihologul Camelia Tita.

Oferta psihologului este valabilă pentru întreaga lună martie, atât pentru şedinţele de consiliere, cât şi pentru cele de dezvoltare personală care se desfăşoară în cadrul unui club coordonat de psiholog.

„Fiţi Buni!“, colacul de salvare pentru cauzele disperate

Colaborarea cu asociaţia „Fiţi buni!“ în contul căreia merg donaţiile, coordonată de preotul din Caracal Ion-Doru Iagăru, se derulează de mai multă vreme. Preotul este binecunoscut pentru iniţiativele sale umanitare, unele de foarte mare amploare (alături de voluntari a reparat şi chiar construit case pentru familiile sărmane, a ajutat comunităţi întregi în ţară şi peste hotare etc.), deseori fiind apelat atunci când o situaţie pare fără limită. Preotul desfăşoară de mai mulţi ani campanii speciale cu ocazia Mărţişorului, de fiecare dată cu un scop precis, în acest an, pe lângă donaţiile pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina (această necesitate a apărut aproape din senin), obiectivul fiind strângerea de fonduri pentru achiziţionarea de proteze auditive pentru copiii hipoacuzici.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Oficiali SUA: Putin ar putea ordona escaladarea violenţei în Ucraina

Premierul israelian i-a făcut lui Putin o ofertă pentru a intermedia negocierea cu Ucraina, anunţă David Saranga

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite