Ministrul britanic al Trasporturilor a făcut apel la şoferi să nu mai umple sticle de plastic cu carburant, la benzinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pompa-benzina carburanti

Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a făcut apel la automobilişti, marţi, să nu mai umple sticle din plastic cu benzină, la benzinării, după ce panica a dus la epuizarea stocurilor acestora în cele mai importante oraşe, determinând guvernul să ceară armatei să fie pregătită să se implice în aprovizionare, transmite Reuters.

Şoferii britanici au stat ore în şir la cozi pentru a-şi umple rezervoarele şi zeci de benzinării au fost închise din lipsa carburanţilor, punând afişe în acest sens.

Lipsa şoferilor de camioane în urma Brexitului, amplificată de blocarea testelor pentru carnetele de şoferi de camioane din cauza carantinelor introduse în pandemia de Covid-19, şi plecarea angajaţilor din sectorul transporturilor au provocat haos în lanţurile de aprovizionare, amplificând riscul unei lipse de produse şi de creşteri de preţuri în perioada premergătoare Crăciunului.

Guvernul a cerut ca un număr de şoferi de camioane militare să fie pregătiţi pentru a fi desfăşuraţi pentru a livra carburanţi, dacă va fi nevoie.

Ministrul Shapps şi unii operatori de benzinrii au spus că situaţia pare să se îmbunătăţească, pe măsură ce unele benzinării au fost aprovizionate.

”Începem să vedem unele semne de stabilizare, ceea ce nu este încă reflectat de cozi. Cu cât vom reveni la obiceiurile normale de cumpărături, cu atât mai repede va fi rezolvată problema. Fac apel la public să facă asta. Mai ales, să nu mai vină cu sticle de apă să le umple la benzinării: este periculos şi nu ajută”, a declarat Shapps.

   

Potrivit grupurilor industriale, cele mai mari lipsuri par să fie în Londra şi în alte oraşe engleze, unde multe dintre benzinării au rămas închise.

La unele benzinării şoferii s-au luat la bătaie pe carburant, iar imaginile de pe reţelele de socializare au arătat cu unii oameni umplu sticle vechi de apă cu carburant.

Au existat totodată apeluri ca medicii, angajaţii din sectorul sănătăţii şi alţi lucrători din sectoare esenţiale să aibă prioritate să îşi alimenteze maşinile, pentru ca spitalele şi serviciile sociale să îşi continue activitatea.

Retailerii, şoferii de capioane şi companiile de logistică au avertizat că preţurile tuturor produselor, de la energie la cadourile de Crăciun, vor trebui să crească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite