Ministrul Apărării din Ucraina anunţă că se vor face schimbări în lupta anticorupţie

0
Publicat:

Ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a anunţat miercuri schimbări la departamentul anticorupţie şi introducerea unui mecanism de control public după scandalul de corupţie din ministerul său.

Oleksii Reznikov
Oleksii Reznikov

Într-un mesaj postat pe Facebook, preluat de Ukrainska Pravda, Reznikov a declarat că, în materie de prevenţie şi luptă împotriva corupţiei, se acţionează în prezent în două direcţii.

Prima constă într-o schimbare la direcţia anticorupţie din cadrul Ministerului Apărării, pentru care se caută personal, transmite Agerpres.

''A doua: creăm un mecanism public anticorupţie şi suntem deschişi cooperării'', a spus Reznikov.

Centrul de Luptă Anticorupţie a informat la rândul său că a fost invitat de Ministerul Apărării de la Kiev să facă parte dintr-un ''grup de lucru pentru a aborda chestiunile legate de crearea unui consiliu public anticorupţie'', la care centrul menţionat a decis totuşi să nu participe.

''Ne pare rău, dar nu avem încredere în conducerea ministerului pentru a merge să activăm într-un grup de lucru cu atribuţii şi obiective puţin clare'', a transmis Centrul de Luptă Anticorupţie.

O serie de scandaluri de corupţie au zdruncinat, între altele, Ministerul Apărării, după acuzaţii potrivit cărora ministerul a semnat contracte de aprovizionare a armatei cu alimente la preţuri de două-trei ori mai ridicate decât cele de pe piaţă. Oleksii Reznikov nu a fost acuzat personal.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite