Ministerul Apărării din Rusia a anunţat ce pierderi ar fi cauzat Ucrainei de la începerea aşa-zisei „operaţiuni militare speciale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

În cele trei săptămâni, Ucraina ar fi suferit pierderi enorme, potrivit Ministerului Rus al Apărării. Doar în ultima zi, Rusia ar fi reuşit să distrugă 44 de mijloace militare ale Forţelor Armate ucrainene şi 23 de zone de concentrare a echipamentelor militare.

Cu toate acestea, cifrele prezentate de Rusia nu pot fi verificate independent şi trebuie privite cu grad de scepticism.

„În noaptea de 21 martie, rachete de croazieră de înaltă precizie lansate din aer au lovit Centrul de Instruire pentru Mercenari Străini şi Formaţii Naţionaliste Ucrainene de la terenul de antrenament pentru forţe întrunite Novaya Lyubomirka din regiunea Rovenskaya. Peste 80 de mercenari şi naţionalişti au fost ucişi. De asemenea, rachetele de croazieră de înaltă precizie lansate cu aer au distrus un depozit de muniţii şi sediul unei brigăzi mecanizate de lângă Seleţ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Moscova, general-maiorul Igor Konaşenkov, potrivit hotnews.ro. 

În acelaşi timp, un grup de „vânători de noapte” format din elicoptere Ka-52 şi Mi-28n a distrus 8 tancuri, 4 vehicule de luptă de infanterie şi 3 vehicule blindate de transport de trupe.

Potrivit Rusiei, aviaţia operaţional-tactică a lovit 44 de mijloace militare ale Forţelor Armate ucrainene. Printre acestea: 4 posturi de comandă, 2 sisteme de lansare multiplă de rachete lângă Nalivaykovka şi Zolocheva, 6 sisteme de rachete antiaeriene Buk M-1, 3 sisteme de artilerie lângă Vyshgorod, 4 depozite de arme de rachete şi artilerie, precum şi 23 de zone de concentrare a echipamentelor militare.

„Apărarea aeriană rusă înseamnă că doborât încă 2 vehicule aeriene ucrainene fără pilot în aer deasupra Cernobaievka şi Circuny”, susţine Konaşenkov.

De la debutul „operaţiunii militare speciale”, Rusia ar fi reuşit în total să distrugă în Ucraina: 216 vehicule aeriene fără pilot, 180 sisteme de rachete antiaeriene, 1.506 tancuri şi alte vehicule blindate de luptă, 152 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 592 sisteme de artilerie de câmp şi mortiere şi 1.284 de unităţi de vehicule militare speciale.

Similar, şi Ucraina susţine că a provocat daune serioase Rusiei în 26 de zile de război: peste 15.000 de soldaţi ucişi, răniţi sau capturaţi, 500 de tancuri distruse, aproape 2.000 de blindate şi circa 200 de aeronave doborâte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite