Membri ai unei mişcări de extremă-dreapta au escaladat Poarta Brandenburg din Berlin pentru a protesta faţă de migraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă / peste jumătate dintre germani sunt de părere că politica faţă de migranţi a cancelarului Angela Merkel nu este bună
Foto: Arhivă / peste jumătate dintre germani sunt de părere că politica faţă de migranţi a cancelarului Angela Merkel nu este bună

Membri ai Mişcării Identitare, de extremă-dreapta, au escaladat sâmbătă Poarta Brandenburg din Berlin şi au desfăşurat un banner pentru a protesta faţă de “islamizarea” Germaniei prin intermediul imigraţiei masive.

Circa 15 manifestanţi au petrecut aproximativ 50 de minute pe Poarta Brandenburg, la mică distanţă de Parlamentul german, înainte de a coborî, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei.

Ei au desfăşurat un banner prin care cereau “graniţe securizate - viitor securizat” şi au fluturat drapele cu stema galben cu negru a Mişcării Identitare.

Potrivit pliantelor împărţite de mişcarea de extremă-dreapta, “germanii devin o minoritate” în propria lor ţară, din cauza imigraţiei. Militanţii îndeamnă oamenii să ia măsuri împotriva “islamizării”, informează NBC News.

Un sondaj de opinie publicat luna aceasta arată că peste jumătate dintre germani sunt de părere că politica faţă de migranţi a cancelarului Angela Merkel nu este bună.

Peste un milion de oameni, mulţi dintre ei musulmani, au ajuns în Germania anul trecut din Orientul Mijlociu, Africa şi din alte părţi.

Potrivit unui institut de cercetare, în medie 16.000 de migranţi ajung în continuare în fiecare lună în ţară.

Mişcarea Identitară este monitorizată de serviciile de informaţii interne germane. Un purtător de cuvânt al agenţiei a declarat luna a aceasta că există indicii că activităţile grupării încalcă “ordinea democratică liberă”.
 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite