Masca de protecţie, obligatorie peste tot în Spania. Ce amenzi record riscă cei care nu o poartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzile a putea ajunge până la 30.000 de euro FOTO Shutterstock
Amenzile a putea ajunge până la 30.000 de euro FOTO Shutterstock

Spania a hotărât prin lege ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie peste tot, inclusiv în aer liber, pe întreg teritoriul ţării, relatează ABC, citat de Agerpres. Până acum, autorităţile regionale din fiecare comunitate autonomă putea hotărâ acest aspect.

Conform actului normativ care intră în vigoare de miercuri, masca este obligatorie pentru persoanele cu vârste de la şase ani în sus chiar şi atunci când poate fi respectată distanţa de siguranţă de 1,5 metri, recomandată de autorităţile spaniole ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19. Fac excepţie doar sportivii şi persoanele care suferă de anumite afecţiuni respiratorii.

În unele regiuni, precum cea a capitalei Madrid, masca era deja obligatorie inclusiv în spaţiile publice, în timp ce de exemplu în provincia Castellon o persoană care merge singură pe stradă nu era obligată să poarte mască.

De asemenea, amenzile pentru nepurtarea măştii, până în prezent de circa 100 de euro, pot ajunge la sume cuprinse între 601 şi 30.000 de euro dacă această faptă este considerată o infracţiune gravă.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite