Italia va introduce carantină obligatorie de 5 zile pentru persoanele sosite din celelalte ţări UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga peninsulă va fi clasificată în zona ''roşie'' (risc de contagiune ridicat şi restricţii maximale) pentru weekendul de Paşte.
Întreaga peninsulă va fi clasificată în zona ''roşie'' (risc de contagiune ridicat şi restricţii maximale) pentru weekendul de Paşte.

Italia va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc din celelalte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv pentru călătorii ce revin pe teritoriul italian, au anunţat marţi surse din Ministerul Sănătăţii italian, informează AFP.

Orice călător provenind din Uniunea Europeană va trebui să efectueze un test pentru depistarea COVID-19 înaintea plecării, să respecte o carantină de cinci zile, apoi să efectueze un nou test la finalul acestei perioade, o măsură aflată deja în vigoare pentru ţările din afara Uniunii.

Această măsură ''se aplică tuturor celor care pleacă şi sosesc'' în peninsulă, inclusiv cetăţenilor italieni, a precizat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

În schimb, data intrării în vigoare a acestei noi restricţii nu este deocamdată cunoscută, în contextul în care minivacanţa de Paştele catolic, care începe sâmbătă şi se încheie luni, este în mod tradiţional utilizată de turiştii străini pentru a se deplasa în Italia.

În Italia sunt deja în vigoare restricţii severe pentru a limita răspândirea coronavirusului, printre care închiderea barurilor şi a restaurantelor, limitarea deplasării etc.

Întreaga peninsulă va fi clasificată în zona ''roşie'' (risc de contagiune ridicat şi restricţii maximale) pentru weekendul de Paşte.

Până în prezent, pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a peste 108.000 persoane în Italia, potrivit Ministerului Sănătăţii.

   Italia va rămâne închisă până în luna mai. De luni, peste jumătate din ţară va fi în scenariul roşu, după ce Calabria, Toscana şi Valle d'Aosta se alătură celor 7 regiuni şi provinciei autonome Trento în care sunt deja în vigoare cele mai dure restricţii.

Cu încă 24.000 de noi infecţii şi 450 de decese într-o singură zi, guvernul confirmă restricţiile severe chiar şi după Paşte, scrie ANSA, citată de Mediafax.

Noutatea este că şcolile se redeschid chiar şi în zonele roşii: vor reveni în clase elevii până la clasa a şasea, în timp ce în zonele portocalii revin toţi elevii până în clasa a opta şi 50% dintre liceeni.

Prin urmare, până la 30 aprilie, nu se poate circula între regiuni, obloanele rămân coborâte pentru baruri şi restaurante, iar redeschiderea sălilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor şi a teatrelor va fi stabilită la o dată ulterioară.

„Măsurile adoptate până acum ne-au dat primul semn de încetinire a contaminărilor, dar situaţia este încă delicată”, spune ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza.

Acesta va semna noua ordonanţă sâmbătă seara, ce va intra în vigoare începând de luni, 29 martie.

Regiunile Calabria, Toscana şi Val d'Aosta trec în zona roşie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite