Martin Schulz: Uniunea Europeană şi SUA nu sunt pregătite pentru un preşedinte ca Donald Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană şi Statele Unite „nu sunt pregătite“ pentru accederea miliardarului american Donald Trump la Casa Albă, a afirmat sâmbătă preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, transmite AFP, preluată de lalibre.be.

„Europa şi SUA nu sunt pregătite pentru un astfel de preşedinte care, în opinia mea, nu are nicio experienţă internaţională“, a declarat el la postul francez de ştiri I-Télé.

„Trump aparţine acelui gen de oameni pe care îi ştim şi aici în Europa, care au pentru orice lucru un ţap ispăşitor, însă nicio soluţie concretă“, a spus Schulz, făcând o paralelă cu ascensiunea „populismului sălbatic“ în Uniunea Europeană.

„Dacă ar ajunge în mâinile sale“, puterile - politice şi militare - de care dispune un preşedinte al Statelor Unite i-ar oferi „reale posibilităţi pentru decizii extrem de periculoase“, a adăugat Martin Schulz.

„Sincer, eu prefer un alt candidat“, a încheiat social-democratul german, afişându-şi, deloc suprinzător, sprijinul pentru Hillary Clinton, favorită în alegerile primare democrate.

Donald Trump conduce în alegerile primare pentru învestitura republicană la scrutinul prezidenţial din noiembrie din SUA, fapt ce a stârnit nemulţumiri chiar în rândurile republicanilor, având în vedere retorica sa incendiară.

Vineri, la Chicago au avut loc violenţe între susţinătorii şi opozanţi săi, înaintea desfăşurării unui miting de campanie, pe care miliardarul l-a anulat până la urmă în ultimul moment.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite