"Marocanii fac trafic cu haşiş, columbienii vând cocaină iar românii fură"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtul de cupru este una din “specialitatile” romanilor din Spania sursa: 20 minutos
Furtul de cupru este una din “specialitatile” romanilor din Spania sursa: 20 minutos

Şeful Echipelor de luptă contra Crimei Organizate a Gărzii Civile spaniole a explicat că, în general, fiecare naţionalitate de imigranţi este specializată într-un anumit tip de infracţiuni, deşi se întâmplă uneori să "interfereze" în anumite domenii.

În ultimele zile, oraşul Alicante a devenit capitala spaniolă a luptei contra crimei organizate. Ministerul de Interne a ales oraşul din Comunitatea Valencia pentru reuniunea tuturor Echipelor contra Crimei Organizate (ECO) ale Gărzii Civile, condusă de locotenentul colonel Antonio Cortes.

După modelul alicantin, au urmat înfiinţarea de grupuri ECO în Madrid, Malaga, Pontevedra, Barcelona, Canare şi Baleare. Potrivit locotenent colonelului Cortes, principalele activităţi infracţionale contra cărora luptă echipele ECO ale Gărzii Civile sunt traficul de droguri şi toate tipurile de furturi.

"Totul e relativ. Am prins şi români descărcând haşiş pe plajă"

Şeful Echipelor de luptă contra Crimei Organizate din cele şapte provincii existente în prezent a explicat că, deşi numărul infractorilor de naţionalitate străină a crescut, la fel s-a întâmplat şi cu infractorii spanioli. "Spaniolii reprezintă între 40% şi 50% dintre infractorii arestaţi de ECO", a spus Cortes.

Locotenent colonelul a explicat că, în mare, imigranţii sunt specializaţi pe anumite tipuri de infracţiuni, deşi se întâmplă ca fiecare naţionalitate să se implice şi în "specializările" altor naţionalităţi. "În general vezi marocanii făcând trafic de haşiş, românii responsabili cu furturile iar columbienii făcând trafic de cocaină. Dar totul este relativ, pentru că în toate organizaţiile obişnuiesc să fie şi spanioli, care cunosc terenul. Şi, în plus, am găsit marocani care se ocupau cu furturi, la fel ca şi columbieni, care jefuiau cetăţenii la bancomate, când scoteau bani. Ba chiar am dat de români care descărcau haşiş pe plajă. În realitate, una din principalele caracteristici ale acestor reţele criminale este tocmai mobilitatea lor", a mai explicat Antonio Cortes.

Citeşte pe adevarul.es care este numărul infractorilor arestaţi de către grupurile ECO în ultimii doi ani, câte bande organizate au fost anihilate şi de ce trebuie Garda Civilă să fie mereu în pas cu ultimele tehnologii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite