Marea Britanie neagă afirmaţiile Rusiei potrivit cărora un avion de recunoaştere britanic a încălcat frontiera aeriană rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion britanic de recunoastere RC-135 FOTO Royal Air Force / Sgt Neil Bryden
Avion britanic de recunoastere RC-135 FOTO Royal Air Force / Sgt Neil Bryden

Marea Britanie a negat afirmaţiile Rusiei potrivit cărora un avion de supraveghere electronică britanic a încălcat luni frontiera lor de stat, afirmând că aeronava Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a efectuat o „operaţiune de rutină” în spaţiul aerian internaţional deasupra mărilor Norvegiei şi Barents, transmite CNN.

„Un avion rusesc MIG-31 a efectuat luni, 15 august, o apropiere nesigură de un avion RAF RC-135W Rivet Joint în timp ce efectua o operaţiune de rutină în spaţiul aerian internaţional deasupra Mărilor Norvegiei şi Barents. Avionul britanic a fost în comunicare cu controlul traficului aerian civil rusesc, iar echipajul său a operat în siguranţă şi cu profesionalism", a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării pentru CNN.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că aeronava RAF nu a intrat în spaţiul suveran rusesc şi s-a întors ulterior în siguranţă la baza sa din Marea Britanie.

Ministerul rus al apărării a informat luni că o aeronavă de recunoaştere britanică a încălcat frontiera aeriană a Rusiei în apropiere de Capul Sviatoi Nos, situat între Marea Barents şi Marea Albă, informează Reuters.

Un avion rusesc de luptă a forţat aeronava britanică să iasă din spaţiul aerian al Rusiei. Este vorba de un MiG-31BN al apărării aeriene, care a decolat şi a identificat aeronava inamică ca fiind un avion de război de cercetare radio-electronică şi de spionaj RC-135 al forţelor aeriene britanice. Aeronava rusă i-a ordonat acesteia să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse în zona Mării Barents.

image
EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite