Macron i-ar fi cerut prezentatorului Eurovision descalificarea câştigătorului din 2021 acuzat că s-a drogat în direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emmanuel Macron FOTO captură Soazig De La Moissonnière via Daily Mail

Stéphane Bern, crainicul unui post de radio din Franţa şi prezentatorul concursului Eurovision, a declarat că preşedintele francez Emmanuel Macron l-a îndemnat să ia măsuri în urma scandalului uriaş izbucnit anul trecut la Eurovision, când solistul trupei câştigătoare a fost acuzat că s-a drogat chiar în timpul finalei, relatează Politico.

După ce s-a dat start vot, iar cursa dintre reprezentanţii din Italia şi Franţa era tot mai strânsă, pe reţelele sociale au apărut speculaţii cu privire la posibilitatea ca Damiano David, solistul trupei italiene Maneskin, să fi consumat droguri, după ce solistul a fost surprins stând aplecat peste o masă ca şi cum ar priza cocaină. La vremea respectivă, solistul italian a explicat că motivul pentru care se uita în jos era faptul că Thomas Raggi, chitarisul formaţiei, spărsese un pahar.

captura

Bern descris scandalul ca fiind o „mare, mare mizerie”.

Înainte de evenimentul din acest an, Bern a declarat pentru BBC că „a primit atât de multe mesaje pe mobil – chiar şi unul de la preşedintele francez – în care scria că trupa Maneskin ar trebui să fie descalificată, adăugând: «Trebuie să faci ceva, te rog»”. Bern a adăugat că preşedintele francez „se uită mereu la Eurovision, dând dovadă de patriotism”. 

Celebrul prezentator a primit un mesaj şi de la ministrul francez pentru afaceri europene, Clément Beaune. 

„Dar ce aş fi putut face? Nu găzduiam. Nu sunt preşedintele Eurovision!”, a declarat Bern, potrivit Politico. 

La scurt timp după incidentul de anul trecut, Beaune a declarat pentru postul de radio francez: „Nu trebuie să existe nicio urmă de îndoială şi este necesară o transparenţă deplină. Dacă există vreo problemă, trebuie să fie sancţionat. Dacă nu există nicio problemă, cu atât mai bine, vom recunoaşte această mare victorie a Italiei.”

Maneskin a câştigat concursul, franţuzoaica Barbara Parvi terminând pe locul al doilea.

Solistul trupei a făcut un test antidrog la scurt timp după concurs, care a ieşit negativ, şi a fost autorizat de organizatorul Eurovision.

Biroul preşedintelui francez nu a răspuns la cererea de a comenta.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite