Foto Măcel la carnavalul de la Londra: 8 înjunghiați și peste 300 de arestări. Zeci de polițiști au fost răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane au fost înjunghiate în timpul carnavalului Notting Hill, iar alte 334 au ajuns în arestul poliției londoneze. Conform Poliției Metropolitane, 50 de ofițeri s-au ales cu răni în timpul evenimentului, relatează BBC.

Polițiști Londra
La evenimentul din 2023 au raportate opt înjunghieri și peste 200 de arestări. FOTO Profimedia

Potrivit sursei citate, trei persoane au fost înjunghiate duminică, 25 august, iar una dintre victime a fost o tânără mamă care era însoțită de propriul copil. Femeia este în stare critică.

De asemenea, alte cinci persoane au fost înjunghiate luni, 26 august, iar două dintre victime s-au ales cu răni grave.

Poliția Metropolitană a anunțat că cele mai multe arestări au fost efectuate pentru deținere de arme sau infracțiuni privind drogurile. 

Peste un milion de persoane urmau să fie prezente luni la carnaval, majoritatea venind, conform poliției, „să sărbătorească”, în timp ce unele persoane „au profitat de ocazie pentru a săvârși infracțiuni, inclusiv violențe”. 

Persoană arestată la carnavalul Notting Hill
Persoană arestată la carnavalul Notting Hill. Foto profimedia

Mii de ofițeri au fost mobilizați la evenimentul anual, despre care oamenii legii au spus că este „un eveniment dificil de supravegheat, cu mulțimi foarte dense”.

Organizatorul Notting Hill Carnival a spus că lucrează „îndeaproape cu Poliția Metropolitană și cu mulți parteneri dedicați”.

Conform sursei citate, 104 persoane au fost reținute duminică, iar luni au fost arestați 230 de indivizi. 

În două atacuri, victimele au suferit răni prin tăiere, iar într-un incident a fost implicată o substanță corozivă. Oamenii legii au reușit să recupereze trei arme de foc și au fost efectuate 49 de arestări pentru alte arme. 

Unul dintre cei arestați a fost un bărbat căutat pentru tentativă de omor în Hackney. 

La evenimentul din 2023 au fost raportate opt înjunghieri și 275 de arestări. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite