Le Courrier International: Orgoliul românesc se revoltă pe Internet

0
0
Hackerii români au recrutat sute de persoane din întreaga lume
Hackerii români au recrutat sute de persoane din întreaga lume

După ce i-au pus la zid pe cei de la tabloidului britanic The Daily Telegraph, hackerii români, autointitulaţi "Securitatea naţională română", au piratat site-ul cotidianului francez Le Monde, scrie publicaţia Le Courrier International.

FOTO/VIDEO “The Telegraph”, sub atacul hackerilor români

"Salutul românesc" cu palma întinsă, executat în direct la TV, de către un umorist francez

În locul anumitor pagini ale site-ului Le Monde, luni, apărea steagul românesc şi de următorul mesaj:

"Aceasta nu este o mişcare de rezistenţă, de protest sau de revoltă [...] Ţiganii nu sunt români. Nu ei sunt cei care ne-au scris istoria. Atunci când vorbiţi despre compatrioţii noştri, încetaţi să-i mai numiţi ţigani români. Noi am respectat Franţa, voi să respectaţi România".

Potrivit publicaţiei Le Courrier International, aceste atacuri intervin într-un context destul de delicat pentru imaginea românilor în străinătate.

Mass-media românească de marţi a preluat un fragment dintr-o emisiune difuzată sâmbătă, 17 aprilie, de postul de televiziune France 2, în care umoristul Jonathan Lambert prezenta aşa-zisul "nou salut românesc", imitând un cerşetor cu mâna întinsă.

În urma acestei emisiuni, Ambasada României la Paris a trimis o scrisoare prin care solicita postului France 2 să prezinte scuze publice.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri