Kievul și Moscova dezmint capturarea orașului Soledar de către mercenarii Wagner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o rară redare aproape similară a evenimentelor din Ucraina, Kievul și Moscova dezmint capturarea orașului Soledar, din regiunea Donețk, de către mercenarii Wagner.

Soldat ucrainean în Soledar FOTO Profimedia
Soldat ucrainean în Soledar FOTO Profimedia

Mercenarii Wagner au revendicat miercuri cucerirea oraşului Soledar, scena unor confruntări violente în ultimele zile. Agenţia de presă RIA Novosti a difuzat o fotografie cu șeful Wagner, Evgheni Prigojin, alături de mercenari ai companiei sale militare private în care acesta susține că a fost făcută în minele de sare de la Soledar. Dar agenţia de presă Unian a descoperit că una dintre fotografiile publicate de Prigojin provine din interiorul unei peşteri din Vladimirovka, regiunea Doneţk.

Armata ucraineană a negat informația privind capturarea Soledarului de către Wagner, dând asigurări că oraşul „a fost, este şi va întotdeauna” al Ucrainei. „Nu este adevărat” că Prigojin se află în interiorul minelor de sare de la Soledar, a mai anunțat armata ucraineană, potrivit Agerpres.

Apărătorii ucraineni continuă să reziste la Soledar, a reiterat Serhii Cerevatîi, un purtător de cuvânt al Grupului Est al forţelor armate ale Kievului, într-o intervenţie la postul de televiziune Suspilne.

„Ruşii spun că este sub controlul lor. Nu este adevărat. Aşteptaţi detalii în buletinul de informare al Statului Major General”, a adăugat el.

Ulterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că orașul Soledar este în continuare scena unor lupte intense.

„Unităţi aeropurtate ruse au blocat părţile dinspre nord şi sud ale Soledar. Forţele aerospaţiale ruse lovesc bastioane inamice. Forţele de asalt se bat în oraş”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Kremlinul a evocat o „dinamică pozitivă” pentru trupele ruse în Soledar, dar nu a spus nimic despre capturarea orașului.

„Să nu ne grăbim, să aşteptăm rapoarte oficiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit mai multor analişti, grupul Wagner şi armata rusă se află într-o concurență feroce pe câmpul de luptă din Ucraina.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite